Der er noget galt i billard Danmark…

Skomar Champ 2023

Et næsten perfekt Skomar Champ 2023 er netop overstået. Et imponerende visitkort fra billarden er blevet uddelt til hele Danmark. Sikke et show og sikke en succes. Den ene spændende kamp efter den anden blev fulgt op af gode optakter, lækker speak og fremragende dommerpræstationer, og lad os endelig ikke glemme alle de mange frivillige, der fik det hele til at glide.

Tillykke Dansk Billard!

Først og fremmest stort tillykke til Lars Olsen. Sikke en præstation, og til Runner Up Thomas Jæger, men også til hele billard-Danmark. Timerne på TV2 Sport kan ikke måles med en almindelig pengepung. Det er den bedste markedsføring, man kan tænke sig, og ja, det her koster sikkert DDBU, men hvis man fik en reklamemand eller -kvinde til at regne på, hvad den form for eksponering ville koste, så taler vi om mange millioner kroner.

Kan der gøres noget bedre…

Ja, selvfølgelig er der det. Faktisk er der meget, der kan gøres bedre, men der er ingen grund til at nævne dem alle her. Det er finpudsning, og det skal nok komme, når man bliver mere rutineret. Hvis der er én ting, jeg vil fremhæve, så er det de 16 store stjerner. Lykkedes det her, og det ved vi om 2-3 år. Så skal man tænke over, hvordan man fremstår på TV. Der skal være mere power, mere attitude. Det hjælper ikke, at vi fryser, hver gang vi får en mikrofon stukket op i snotten, og vi kan ikke altid være gode venner. Tilskuerne vil se nogen, der er klar til at rykke sin modstander midt over. Så var sejrsinterviewet med den super glade og lykkelige Lars Olsen. Jeg tror, Jimmy fik en besked i øret, der lød noget i stil med: “Jimmy, nu får ham sgu til at holde den mikrofon stille, ellers må du sku’ hakke ham en. Vi kan kun høre hvert 5. ord.” Men igen, det er småting. Bare vær forberedt på, at det bliver en del af gamet. Mere tv, flere interviews.

Der er noget galt i billard-Danmark…

En sidste ting vi skal have fat på er stridsøkserne. De skal begraves…
Det er alt for meget slagsmål i dansk billard. Hold nu op alt det lort der kunne læses op til den her turnering.
Der er en ting man skal huske. Turneringer og arrangementer af denne størelse er komplexe og skal man tage forbehold for så mange ting, man skal forsøge at gøre det hele så rimeligt som muligt.
Der er bare det at dvæler man alt for meget ved de her ting, så flytter man sig ikke ud af stedet og turneringen bliver ikke til noget.
Ja, der er taget penge fra den store kasse og puttet ned i en kasse, hvor nogle kvinder og mænd kan købe en licens til kr. 100 og det kan alle vi andre måske ikke, men er det det der gør ondt?
En anden ting, hvilken anden disciplin i Danmark skulle gøre det? Kegler? Der er vel ingen der kan være i tvivl om det aldrig ville kunne lade sig gøre. Stilheden egner sig jo ikke til tv og der ville aldrig kunne samles 300 kegle spillere til at spille om de 16 pladser og smide en masse penge i kassen.
5 kegler? Der er 32 spillere i alt?
3 bande, glem det nu. Der er en disciplin, hvor i det her kan lade lige pt og det er skomar. Der er spillerene, der mængden, der er klar på at smide skillingerne og betale. Det egner sig til TV, de tåler støj, råb og musik.
Jeg forstår godt at det kan gøre lidt nas, når man nu elsker sit kegle spil og mener at det er her der skal sættes ind, men hvis man lige tager turen i helikopteren, så vil man kunne se. Den går bare ikke.
Jeg har aldrig været vild med begravelser, men en glæder jeg mig til. Den hvor vi begraver stridsøkserne og står sammen som et billard Danmark…

Forlader du os allerede?

Vil du gerne være den første til at modtage de seneste nyheder og opdateringer fra Ikast Billard Klub? Tilmeld dig vores Nyhedsbrev nu og hold dig opdateret med alt, hvad der sker i Billard-verdenen!

Tilmeld dig i dag og bliv en del af vores billard-fællesskab!

Som abonnent på vores Nyhedsbrev vil du modtage: